Ziyaretçi Politikamız ve Ziyaretçinin Uyması Gereken Kurallar
04 Ocak 2024

ZİYARETÇİ POLİTİKAMIZ

Hastanemizde sağlık hizmeti sunumunu engellemeyecek şekilde; Hastanemizin olanakları ve hastanın sağlık durumunun elverdiği ölçüde  hasta ziyaretlerinin kaliteli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak.

ZİYARETÇİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

•  Hasta ziyareti 12:00-13:30 saatleri arasında olup, ziyaret saatleri dışında hasta ziyareti kabul edilmemektedir.
  • Hekiminizin izin vermediği özel durumlarda hasta ziyareti için lütfen ısrar etmeyiniz.
  • Ziyaret öncesi ve sonrası ellerinizi yıkamaya özen gösteriniz.
  •  Hastanızın sağlığı ve rahatlığı açısından ziyaret süresinin 15 dakikayı geçmemesine ve odada 2 kişide fazla ziyaretçi olmamasına dikkat ediniz.
  •  Yüksek sesle konuşmayınız.
  •  Ziyarete gelirken hediye olarak yiyecek – içecek getirmeyiniz.
  • Hasta başında herhangi bir şey yiyip içmeyiniz, aynı odada kalan diğer hastalara da herhangi bir gıda vermeyiniz.
  • Hastanızın ve küçük çocukların sağlığı açısından çocuklarınızı hasta ziyaretine getirmeyiniz.
  • Hasta yataklarına oturmayınız.
  • İyilik olsun diye yaptığınız müdahalelerin hastanıza zarar verebileceğini unutmayınız.
  • Hasta mahremiyetine saygı gösteriniz.
  • Ziyaret esnasında, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınınız.
  • Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarcı ziyaret taleplerinde bulunmayınız.
  • Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hasta odaları terk ediniz.

Özellikli Hasta Gruplarında Ziyaretçi Uygulaması

• Özellikli hasta grupları için yatan hastaların ziyareti ilgili hekimin uygun görmesi halinde yapılmaktadır.(Özellikli hasta grubu; bulaşıcı hastalığı olanlar, engelli hastalar, bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar ve mahkûm hastalar v.b).
  • Bağışıklık sistemi düşük yada bozuk hastalar ve  engelli doktorun ziyaretin hasta için sakıncalı olacağını kararı aldığı  hastalar ziyaret edilmemelidir.
  • Mahkum hastalarda ziyaretçi kabul edilmemektedir.